Turismul în SUA

Cele mai populare obiective turistice in Statele Unite ale Americii

Hollywood Walk of Fame – cunoscuta si sub numele de Aleea Celbritatilor, este o strada faimoasa pentru omagiile aduse actorilor si oamenilor din industria media-entertainment, a caror nume a fost inscriptionat in centrul unei stele, astfel incat toti cei care trec pe acolo sa-l vada de-a pururea. Sunt peste 2544 de stele si numarul lor este in continua crestere.

Muntele Rushmore National Memorial – este un monument inchinat unor fosti presedinti din istoria Statelor Unite Ale Americii, mai exact in memoria lui George Washington (primul), Thomas Jefferson (al treilea), respectiv pe ulteriorii Abraham Lincoln (al șaisprezecelea) și Theodore Roosevelt (al douăzecisisaselea).

Walt Disney World – probabil cel mai vizitat parc Disney, cu peste 53 de milioane de vizitatori anual. Desi cel din Anaheim, California, a fost deschis in 1955, acesta din poza de mai jos, din Lake Buena Vista, l-a devansat rapid in popularitate, chiar daca a fost deschis in 1971 si doar cu scopul de a scadea aglomeratia parcului din Anaheim.

Thomas Jefferson Memorial – in Washington DC. Evident, este un monument construit in onoarea lui Thomas Jefferson, considerat a fi unul dintre parintii fondatori ai SUA. Americanii sunt foarte patrioti de felul lor si sunt educati de mici sa fie asa, de unde si popularitatea acestui loc.

World War II Memorial – de asemenea in Washington DC, evident, un monument in memoria sacrificiilor facute in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Circa 4,4 milioane de oameni ajung in acest parc in fiecare an, lucru care spune destul de multe despre cat de mult isi pretuiesc americanii eroii cazuti la datorie.

Space Needle – Seattle, este poate cel mai proeminent obiectiv turistic din Seattle. Are o inaltime totala de 182 de metri, o forma de ac, de unde si numele, un restaurant (Sky City) care ofera o priveliste la 360 de grade a orasului si a imprejurimilor, situat la 150 de metri, plus ca este suficient de bine construit cat sa reziste la vanturi de peste 150 de km/h si la cutremure de aproape 9,5 grade pe scara Richter.

Statuia Libertatii – amplasata pe insula Liberty din New York, este poate cel mai cunoscut simbol american. A fost inaugurata in 1886 si este in continuare unul dintre cele mai populare obiective turistice in SUA, in ciuda faptului ca nu este un produs 100% american, fiind de fapt un cadoul al statului Francez.

Back to list